Как да съхраняваме правилно кучешката храна

Първо, нека изясним базисната информация. Всяка кучешка храна трябва да има „използвай преди“ или „най-добро до“ дати отпечатани на опаковката. Винаги купувайте храната с най-далечни такива дати, защото тя ще е произведена най-скоро. Имайте предвид обаче, че не винаги можете да разчитате на тези дати. Ако храната не е била съхранявана правилно, крайният срок може да изтече много по-скоро.

Преди покупка, оглеждайте опаковката, за това дали не е повредена, има дупки или пък цветовете на етикета са избледнели (това ще означава, че е държана на слънце – силен индикатор, че най-вероятно ще се развали по-рано).

 

СЪХРАНЯВАНЕ НА ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ

Как се справяте с храната, когато я имате у дома, може да направи голяма разлика в това колко дълго тя остава свежа и поддържа своя идеален хранителен профил. Експозицията на въздух, светлина, горещи температури и влажност увеличава скоростта, с която се развалят храните. За да ограничите тези ефекти, съхранявайте сухите храни в оригиналната им опаковка. Висококачествените торби за кучета за храна са създадени, за да предпазват продукта от атмосферните влияния, повечето от тях имат цип, а в случай, че нямат, внимателно отворете пакета за да можете да го завиете и затворите със щипка.

Пластмасови, стъклени или метални кутии също могат да помогнат за защитата на кучешка храна от атмосферата, насекоми, гризачи или други паразити; но собствениците все пак оставяйте храната в оригиналната и торба, вместо да я изливате директно в подобен контейнер. Съхранявайте чантата или контейнера на пода, на хладно и сухо място. Контейнерите на колела опростяват съхранението и движението на големи пакети с храна.

В идеалния случай сухата храна трябва да се консумира в рамките на шест седмици от отварянето на торбата, затова избирайте подходящи разфасовки. Гранули със сос могат да бъдат оставени в купичката за около ден, но не забравяйте да не сервирате на кучето си повече от това, което трябва да се консумира в рамките на 24 часа. Хранектки кучето си само 1 път на ден ограничавате възможността си да наблюдавате апетита на кучето и поставяте домашните любимци в риск от преяждане и затлъстяване. Измивайте мерителните чаши за суха храна поне 1 път седмично с вода и домакински сапун.

 

СЪХРАНЕНИЕ НА КОНСЕРВИРАНИ ХРАНИ

Неотворената консерва с кучешка храна може да остане свежа в продължение на години, когато се съхранява на хладно и сухо място, но купувайте само толкова колкото могат да бъдат използвани, преди да достигнат своя краен срок. След като бъде отворена, консервираната храна трябва да се съхранява в хладилника за не повече от седем дни. Ако не смятате, че ще използвате цялото количество в този период, замразете консервата на порции и ги размразявайте според необходимостта. Консервирана храна, която е била отворена и оставена на стайна температура, трябва да се изхвърли след четири часа. Винаги почиствайте купата преди да сипете новата порция.

Горещо препоръчваме да не използвате пластмасови съдове за своето куче. Малките драскотини в пластмасата задържат храна и влага и се превръщат в перфеткното убежище за бактерии и паразити.

Нашите продукти са в опаковки с цип. Изпозвайте го, за да предпазите продуктите от влагата – която е основен виовник за развалянето на дехидратирани продукти, като нашите бисквитики.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *